С удоволствие Ви представяме новото лице в треньорския състав на КПС „Победа“- Благовест Стоилов.
Благо е завършил средното си образование в 166-то ССУ „Васил Левски“ – гр.София. Понастоящем е студент в Националната спортна академия „Васил Левски“ със специалност „Треньор по плуване“.
Той притежава най-важните качества за един отличен треньор а именно: трудолюбие, мотивация, професионална подготовка и отношение.
Зад гърба си Благо има значителна спортно-състезателна дейност. Най-добрите му постижения са свързани основно с маратонското плуване и плуването в открити води, където е реализирал редица призови класирания, както в национални така и в международни състезания.
Пожелаваме на Благо много професионални успехи, както и успешно да предаде своя опит, знания и умения на възпитаниците си!


С удоволствие Ви представяме Никола Саватинов – новото лице в треньорския екип на КПС „Победа“.
Никола е завършил средното си образование в ССУ „Васил Левски“ в гр. Пловдив. Понастоящем е студент в Националната спортна академия „Васил Левски“ със специалност „Треньор по плуване“. Той е амбициозен, много мотивиран и изключително добре професионално подготвен. Никола също така има зад гърба си внушителна спортно-състезателна дейност и страхотни резултати.
През 2018 г. става Национален шампион на България в дисциплината 1500 метра свободен стил при мъжете. През последните години той успя да затвърди името си като един от най-успешните български плувци в откритите води.

Ето само една малка част от неговите постижения:

  • 2-ро място на 400м св. стил за мъже през 2018г.
  • 2-ро място на 800м св. стил за мъже през 2018
  • 3-то място през 2018 и 2019г. на плувния маратон Галата-Варна
  • 1-во място за плувен маратон Несебър през 2019г.
  • 10-то място на Световна купа по плувен маратон на Охридското езеро
  • 2 пъти покрит норматив за световна купа по плувен маратон

За нас е огромна радост, че Никола ще има възможност да сподели и предаде на възпитаниците си своя опит, знания и умения в плувния спорт!